Klaster glavobolja

Klaster glavobolja  se javlja  u napadima, nekoliko puta dnevno, u razmacima od 30 do 90 minuta. Napadi se često javljaju u isto doba dana, češće tokom noći. Epizode sa napadima traju danima, nedeljama, ili čak mesecima, dok su između njih remisije koje traju od nekoliko meseci do nekoliko godina. Često se simptomi javljaju u rano proleće i u ranu jesen.

Bol se javlja dosta naglo, vrlo je jak, pulsirajući, koncentriše se na jedno oko, šireći se prema slepopčnici ili gornjoj vilici. Nekada se širi na celu polovinu lica, uho, vrat i potiljak. Najčešće se javlja na istoj polovini glave. Praćen je suzenjem oka, curenjem nosa i znojenjem odgovarajuće polovine lica. Tokom napada može se javiti spuštenost očnog kapka i suženje zenice sa iste strane (Hornerov sindrom).

Lečenje

Napad glavobolje možemo zaustaviti jednom infuzionom terapijom koja sadrži male doze analgetika i lekove za ishranu nerava. Odmah se u redovnu upotrebu uvode blagi analgetici u kombinaciji sa tzv. stabilizatorima nerava koji sprečavaju ponovne napade glavobolje.

Terapija Bola


TERAPIJA BOLA je prva specijalistička ordinacija u Srbiji koja se bavi lečenjem svih vrsta bolova i lečenjem hitnih stanja.

Pregledi u odinaciji se obavljaju radnim danom od 10-20 h, kućne posete svakog dana od 08.00 do 22.00 h.
Savremena svetska dostignuća, prilagođena našim uslovima, primenjujemo sa velikim uspehom omogućavajući pacijentima konforan život bez bola.

Detaljnije...

Dr. Nebojiša Mitić

SVAKI BOL JE MOGUĆE IZLEČITI