011/313-0028

Antifašističke Borbe 32, Novi Beograd

Zapratite nas:

KLASTER GLAVOBOLJA

KLASTER GLAVOBOLJA se javlja u napadima, nekoliko puta dnevno, u razmacima od 30 do 90 minuta. Napadi se često javljaju u isto doba dana, češće tokom noći. Epizode sa napadima traju danima, nedeljama ili čak mesecima, dok su između njih remisije koje traju od nekoliko meseci do nekoliko godina. Često se simptomi javljaju u rano proleće i u ranu jesen.

Bol se javlja dosta naglo, vrlo je jak, pulsirajući, koncentriše se na jedno oko, šireći se prema slepopčnici ili gornjoj vilici. Nekada se širi na celu polovinu lica, uho, vrat i potiljak. Najčešće se javlja na istoj polovini glave. Praćen je suzenjem oka, curenjem nosa i znojenjem odgovarajuće polovine lica. Tokom napada može se javiti spuštenost očnog kapka i suženje zenice sa iste strane (Hornerov sindrom).

Lečenje: Napad glavobolje možemo zaustaviti jednom infuzionom terapijom koja sadrži male doze analgetika i lekove za ishranu nerava. Odmah se u redovnu upotrebu uvode blagi analgetici u kombinaciji sa tzv. stabilizatorima nerava koji sprečavaju ponovne napade glavobolje. Blokade se daju u napadu glavobolje i imaju značajan efekat na lečenje glavobolje ali imaju i dugotrajni efekat u prevenciji ponovne pojave glavobolje.

TERAPIJA BOLA

je prva specijalistička ordinacija u Srbiji koja se bavi lečenjem svih vrsta bolova.

Pregledi: Pon-Pet 10-20h
Kućne posete: Pon-Ned 08-22h

Copyright © Terapija Bola - Sva prava zadržana.